Hafta başında havuz basını ve yanı sıra Sözcü Gazetesinde Kıbrıscık’ın sevilen belediye başkanı Doğan Dağ hakkında yıpratma amaçlı haberler yayınlandı.
“Dağ başında alem yapıyor” , “Alkol alırken yakalandı”, “Resmi arabayı özel işlerinde kullanıyor” şeklinde çıkartılan video/haber Türkiye’de ve Bolu’da gündem oluşturdu.
AKP’li troller tarafından çekilen videoyu kapışan havuzcular ve ne amaçla videoyu haberleştirdiği belli olmayan güya halktan yana Sözcü gazetesi, AKP’nin estirdiği muhafazakâr iklimi derinleştiriyor ve alkol almayı suç işlenmiş gibi lanse ediyordu.
31 Mart seçimlerini etkileme amaçlı gayretler, Doğan Dağ’ın serinkanlı duruşu, sosyal medyada trolleri ve havuz habercilerini kınayan yorumlar neticesinde ters döndü. Doğan Dağ’a destek büyüdü. Cumhuriyet sevdalısı yurttaş Ender Orhuner ve İşadamı Sefa Meral’in başlattığı Kıbrıscık’ta Doğan Dağ’ı toplu ziyaret ve destek çağrısı karşılık buldu.
CHP’li Cahit Çıngı sosyal medya hesabından çağrıda bulunarak, “ Perşembe günü Kıbrıscık’a gideceğiz ve Doğan Dağ'ın yanında olduğumuzu göstereceğiz” dedi.
Cahit Çıngı’nın mesajı
“partili-partisiz sevgili dostlar;
perşembe günü belediye başkanımız Doğan Dağ'ın yanında olduğumuzu göstermek için Kıbrıscık 'a gideceğiz. Katılmak isteyenler benimle ve yücel özkan'la irtibat kurabilir”
Ender Orhuner’in mesajı
“Bu perşembe Kıbrıscık’a girmek için sefa meral arkadaşım Bolu’dan otobüs kaldırmayı teklif etti, sayı önemli değil saati ve yeri yarın söyleyeceğiz. Geleceğinizi bildirir iseniz sevinirim araç sorunu yok”
Perşembe günü yapılacak Doğan Dağ’a destek ziyaretine, Bolu’da oturan Kıbrıscık’lı yurttaşlar, CHP’den Doğan Dağ’ın arkadaşları, olaya tepki gösteren partisiz yurttaşlar katılacak.
Doğan Dağ, Kılıçdaroğlu'nun Adalet yürüyüşünde
Cahit Çngı ile beraber
Belediye Başkanı Doğan Dağ'ın yaptırtdığı Kıbrıscık'ta açılan Köroğlu heykeli
iyi gidemde ne için gideceğiz kendimizin içki içtiğimizi gösterecez millete komik oluyorsunuz bari bundan sonra kendimize güldürmeyelim bu konu burda kapansın gitsin