SÖYLEŞİ:EMPERYALİZM VE SAVAŞ

Eğitim Sen Bolu Şubesi, Ukrayna krizine ilişkin söyleşi düzenleyecek. Söyleşi, tarihçi ve araştırmacı Barış Zeren ile siyaset bilimci Fatih Yaşlı’nın katılımı ile 1 Mart Salı Günü saat 18.00’de Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde ”Emperyalizm ve Savaş:Ukrayna Krizi Aynasında Dünya ve Türkiye” gerçekleştirilecek.

SÖYLEŞİ:EMPERYALİZM VE SAVAŞ

Ukrayna krizi, bugün dünyanın en önemli gündem konusu.Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanımasının ardından doruğa çıkan çok aktörlü Kiev-Moskova geriliminin yerini savaş aldı. Siyaset ve tarih alanında nitelikli değerlendirmeleri ile bilinen tarihçi ve araştırmacı Barış Zeren ile siyaset bilimci Fatih Yaşlı, Rusya-Ukrayna krizini tüm yönleri ile ele alacak.

Eğitim Sen Bolu Şubesi tarafından düzenlenen “Emperyalizm ve Savaş:Ukrayna Krizi Aynasında Dünya ve Türkiye” konulu söyleşiye konuk olacak.

Moderatörlüğünü Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici’nin üstlendiği söyleşi, 1 Mart Salı Günü Saat 18.00’de Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Eğitim Sen Bolu Şubesi, tüm Bolu halkına söyleşiye katılma çağrısında bulundu.


FATİH YAŞLI
1979 yılında Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Maliye Bölümü'nde 2001 yılında tamamladı. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde yüksek lisansını siyaset bilimi alanında tamamladıktan sonra 2004-2008 yılları arasında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora yaptı. Ardından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde çalışmaya başladı. Halen bu üniversitede yardımcı doçent olarak çalışmaktadır.

Felsefelogos, Bilim ve Gelecek, Birikim, Birgün, Radikal 2 gibi dergi ve gazetelerde çok sayıda yazı ve makale kaleme aldı. Yaşlı, halen soL gazetesinde haftalık yazılar yazmaktadır.

BARIŞ ZEREN
Barış Zeren (1978): İ.Ü. Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Aynı üniversitede İktisat Tarihi Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi Slav Tarihi Bölümü’nde araştırmacı olarak bulundu. Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü ve Fransa’da EHESS’te tarih doktorasını tamamladı. İngilizce ve Rusça’dan sosyal bilim, tarih ve edebiyat çevirileri yapıyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2022, 23:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER