Erkek şiddeti her gün kadınların hayatını çalıyor, devlet ise seyirci. Yalnızca dün ajanslara düşen haberler bile, ülkede hiçbir kadının can güvenliğinin olmadığı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.
İzmir’de bir kadın, kendisini 104 yerinden bıçaklayan erkeğin yakınları tarafından ölümle tehdit edildiğini açıkladı. Hatay’da bir erkek sokak ortasında bir kadına satırla saldırdı, çevredekiler kılını bile kıpırdatmadı. Osmaniye’de boşanmak istediği erkek tarafından avukatlık bürosunda dövülen kadın, 10 gün sonra yaşamını yitirdi. Kayseri’de ise kendisinden boşanmak isteyen kadını ağır yaralayan erkeğe, üst mahkemenin talebi üzerine haksız tahrik indirimi uygulandı.
ERKEKLER EYLÜLDE 26 KADINI KATLTTİ
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, yalnızca geçen ay erkekler 26 kadını öldürdü, 19 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. Öldürülen 26 kadının 14’ünün katilleri, evli oldukları erkeklerdi. 10 kadın, boşanmak istediği ya da barışmayı, evlenmeyi, ilişkiyi reddettiği bahanesiyle katledildi. Kadınların 18’i evinde, 2’si arazide, 1’i sokak ortasında, 1’i arabada, 1’i otelde can verdi.