Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşı ve tedbirlerle sağlanacak toplumsal bağışıklığın aksi, kısır döngüdür" uyarısında bulundu.
“YA TEDBİR VE AŞI,YA KISIR DÖNGÜ”
Fahrettin Koca, vakaların giderek artmasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aşı ve tedbirlerle sağlanacak toplumsal bağışıklığın aksi, kısır döngüdür. Salgını bitirmek için tedbirlere uyun, aşınızı olun. Ya tedbir ve aşı, ya kısır döngü!" ifadesini kullandı.
UYGULANAN TOPLAM AŞI SAYISI 64 MİLYON 12 BİN 165’E YÜKSELDİ
Türkiye'de Bakanlık tarafından açıklanan son verilere göre 21 Temmuz itibariyle 8 bin 151 kişinin testi pozitif çıktı, 59 kişi hayatını kaybetti. Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı 39 milyon 63 bin 433'ü birinci doz, 21 milyon 279 bin 203'ü ikinci doz, 3 milyon 669 bin 529'u üçüncü doz olmak üzere 64 milyon 12 bin 165'e yükseldi.
AŞILAMADA MUĞLA İLK SIRADA
En az bir doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ ve İzmir oldu. En az bir doz aşı yapılanların oranının en az olduğu iller ise Bitlis, Urfa, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Gümüşhane ve Iğdır olarak sıralandı.
BAKAN KOCA: YA TEDBİR VE AŞI, YA KISIR DÖNGÜ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşme sürecinin ardından yeniden tırmanışa geçen koronavirüs vakalarına ilişkin aşı uyarısı yaptı. Koca, "Aşı ve tedbirlerle sağlanacak toplumsal bağışıklığın aksi, kısır döngüdür" dedi.

YORUM EKLE
1
KARSU:SURİYE'DE KAZANAN ESAD, KAYBEDEN İSE...
2
BOLU BELEDİYESİ'NE AİT AŞEVİNİN AŞÇISI...
3
HAFTALIK COVİD-19 TABLOSU AÇIKLANDI:VAKA SAYISINDA...
4
BOLU'DA VAKA SAYISI DÜŞTÜ MÜ? KAÇ KİŞİ...
5
ÖSYM'DE KILAVUZ SKANDALI: YÜZBİNLERCE ADAYIN...
6
DÜZCE'DE DENİZE GİRME YASAĞI
7
DÜZCE'DE ARAZİ KAVGASINDA 2 KARDEŞ ÖLDÜ
8
FATİH MELİH MARADİT: BİZ GAZETECİLER
9
BOLU'DA KAMELYA MASASI ÇALINDI!
10
MENGEN BELEDİYESİ'NDEN ARHAVİ'YE DESTEK
ANKETTüm Anketler
SIRADAKİ HABER