Bolu’da zatürre hastalığına karşı uygulanan Pneumovax 23 aşısının eczane ve ilaç depolarında bulunmaması tepki gösteren yurttaşlar, CİMER’e dilekçe yazarak ilacın bir an önce Bolu’ya ulaştırılmasını talep etti.
60 yaş üstü zatürre hastalarının kullandığı Pneumovax 23 aşısının Bolu’ da eczane ve ilaç depolarında bulunmadığını iddia eden vatandaşlar durumu T.C Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’e bildirdi.
Zatürre hastalarının tedavisinde zorunlu olarak kullanıldığı belirtilen aşının Bolu’da bulunmadığını öne süren vatandaşlar CİMER’e yazdıkları dilekçede şu ifadelere yer verdi:
“Bolu il merkezindeki eczane ve ilaç depolarında Pneumovax 23 (Zatürre aşısı) bulunmamaktadır/yoktur. 60 yaş üzeri hastalar, bu aşıya ne yazık ki ulaşamamaktadır. Halk sağlığı açısından gerekli aşı temininin sağlanmasını bilgilerinize arz ve talep ederim”
CİMER ise dilekçenin Bolu Valiliğine sevk edildiğini bildirdi.